Zuid-Afrika, het land dat bekend staat om zijn ongerepte natuur. Voor veel Belgen en Nederlanders is dit dan ook hun favoriete vakantiebestemming! Heb je daar een jobaanbieding ontvangen? Of ben je gewoon gek op het land? Emigreren is een grote stap in je leven, dus je wil er zeker van zijn dat je die stap goed zet!

Een verblijfsvergunning is noodzakelijk

Naar Zuid-Afrika verhuizen is niet zo eenvoudig als het lijkt. De wetgeving voorziet dat je een visum nodig hebt om er te kunnen wonen. De jobs waarvoor je geen diploma nodig hebt, zijn allemaal gereserveerd voor de plaatselijke bevolking. Deze moeilijke beslissing hebben ze genomen om de lokale bevolking te ondersteunen. Wanneer jij naar daar wil verhuizen, zal je moeten aantonen welke meerwaarde jij biedt voor het land. Hier kan een internationale verhuisfirma goed van pas komen! Zij kennen namelijk alle procedures en kunnen snel een aanvraag indienen.

Huisdieren mee verhuizen

Een klein schattig hondje, of een zwarte kat, het lijkt makkelijk om je diertje mee te verhuizen naar Zuid Afrika. Toch is het belangrijk om te weten dat een dieren paspoort vaak niet voldoende is. Je zal meestal moeten kunnen bewijzen dat jouw huisdier de juiste inentingen heeft gekregen. Ook hier kan een verhuisfirma je mee helpen. Ze kennen de wetgeving omtrent het invoeren van dieren namelijk beter dan jij.

De cultuur leren kennen

Elk land heeft zo zijn eigen gewoontes. Zo lopen mensen in Zuid-Afrika vaak op blote voeten en is de passion gap een gekend fenomeen. Iemand met een passion gap heeft zijn 4 grote voortanden laten verwijderen. Uiteraard is het niet noodzakelijk om deze gewoontes over te nemen, maar het kan wel goed zijn om ze te leren kennen. Zo hoef je de inwoners niet raar aan te staren. Een verhuisbedrijf zal naast het leiden van jouw verhuis, je ook van informatie voorzien over deze plaatselijke gebruiken.

Jouw eigendommen verhuizen

Een professionele firma zal eerst jouw bezittingen, die je mee wenst te verhuizen, goed inpakken. Ze zullen ervoor zorgen dat breekbare voorwerpen extra beschermd zijn. Via hun internationale relaties zullen ze contact opnemen met een plaatselijk verhuisbedrijf. Zo zorgen ze ervoor dat de meubels en andere spullen vlot tot aan je nieuwe huis raken! Zo kan jij je focussen op belangrijkere zaken!