Wanneer je verslaafd bent is het zo ontzettend lastig om weer een nieuwe start te maken. De wil is er wel, maar alcohol en/of drugs hebben je letterlijk in je greep. Je hebt vast wel eens gehoord van verslaafden die naar Zuid Afrika gaan om af te kicken. Heeft het effect om naar de andere kant van de wereld te gaan? In dit artikel staan enkele voor- en nadelen voor je op een rij.

Afstand nemen van je verslaving

Een specialist geeft wel degelijk aan dat het de kans vergroot op herstel. Je komt namelijk uit je vertrouwde omgeving, waardoor je in alle rust met jezelf bezig kan zijn. Daardoor is de kans groter dat je letterlijk afstand neemt van je verslaving. Daarom ziet de behandeldeskundige van Afkickliniekwijzer.nl meer mensen afkicken als ze naar Zuid-Afrika gaan.

De focus ligt op jou

In principe is de behandeling in Zuid Afrika niet anders dan in Nederland, maar de geheel nieuwe omgeving zorgt ervoor dat jij uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald. Je zal namelijk de hele dag begeleid worden en je krijgt individuele lessen.

Onnodig veel zorgkosten

Verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer zei dat afkicken in bestemmingen als Zuid Afrika de Nederlandse verzorgingsstaat op onnodige kosten jaagt. Bovendien moeten de verslaafden nazorg krijgen. Het kan niet zo zijn dat iemand dankzij een aantal therapeuten weer clean wordt en later alsnog het verkeerde pad op gaat. Daarom moeten verslaafden na de behandeling een tijdje blijvend ondersteund worden.

Ook tijd voor ontspanning

Afkicken in Zuid Afrika is een zware tijd. Je moet voor jezelf een afweging maken of je het nodig vindt om naar de andere kant van de wereld te gaan om je af te zonderen. Daarnaast moet je omgeving je ook blijven begeleiden als je clean bent. Besluit je naar Zuid Afrika te gaan? Dan moet je ook ontspannen! Ga bijvoorbeeld een dagje naar Lesotho of naar Kruger Park. Het zal een gedenkwaardige trip worden!