Zuid-Afrika is een erg populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Of je nou 2 weken op vakantie gaat naar dit mooie land of als je gaat backpacken door Afrika en ook Zuid-Afrika op je lijstje staat, het is het dubbel en dwars waard. Een directe vlucht naar Zuid-Afrika zal ongeveer 12 uur duren waarbij je bijna 10.000 km aflegt. Zuid-Afrika heeft veel te bieden: mooie stranden, safari’s en een prachtige natuur. Omdat je tijdens je reis wellicht ook op minderbevolkte plekken zal komen is het verstandig om je goed voor te bereiden en de benodigde spullen mee te nemen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de voorbereiding van je reis.

Belangrijke documenten

Er zijn een aantal documenten die je bij je moet hebben om te kunnen reizen zoals een geldig paspoort en geld/pinpas/creditcard. Zonder deze documenten kom je niet ver. Daarnaast wordt er aangeraden om verzekeringspapieren, je rijbewijs en telefoonnummers mee te nemen. Maak voor je gaat ook altijd een kopie van je rijbewijs en pinpas voor het geval je deze kwijt raakt.

Medicijnen

Zoals eerder benoemd is het op veel plekken onbewoond. Hierom kan je beter zelf een EHBO-set meenemen. Daarin kan je bijvoorbeeld pleisters, paracetamol/pijnstillers of diarreeremmers doen. De kans is groot dat je in Zuid-Afrika iets eet waar je niet tegen kan of dat je nog nooit eerder hebt gehad. Hier kan je ziek van worden en eventueel diarree van krijgen.

Zonnebrand

De seizoenen in Zuid-Afrika zijn precies omgekeerd als dat van in Nederland. December, januari en februari zijn de zomermaanden in Zuid-Afrika. Juni, juli, augustus en september zijn de wintermaanden in Zuid-Afrika. Echter is de winter niet zo koud als in Nederland. Je zal hier niet snel sneeuw aantreffen. Tijdens de zomermaanden is het belangrijk dat je jezelf goed beschermd tegen de felle zon. Producten als zonnebrand/aftersun, deet en een fijne crème zijn handig voor tijdens de zonnige dagen en ’s avonds de muggen.

Op zoek naar een reistas?